2-step verification

Awal tahun itu hari, Google memperkenalkan ciri keselamatan yang dipanggil 2-step verification bagi membantu mengelakkan ancaman password compromise dan identity theft. Macam biasa nak buat tu senang. Pergi ke Google Accounts settings page. Pilih kaedah verification (SMS, Smartphone app). Elok pakai semakpon app. Rasa rasa tak kisah pasal privasi pakai lah SMS. Bagi yang menggunakan verification Android, ko kena muat turun dan pasang Google Authenticator dari Market (https://market.android.com/details?id=com.google.android.apps.authenticator). Lepas tu ko next next saja sebab gua pun tak try lagi. Kahkahkah!

Related Posts: